Doe sociaal:
Energie Besparen

MKB energiescans slaan aan in Drenthe

Wat al een succes was in Overijssel komt nu de provincie Drenthe veroveren. Vanwege het grote succes in de provincie Overijssel heeft ook de provincie de mogelijkheid om een energiescan uit te voeren, er word namelijk hard gewerkt om dit succesverhaal naar de provincie Drenthe te halen. Op die manier moeten ondernemers van het midden- en kleinbedrijf zich ervan bewust worden hoeveel er wel niet bespaard kan worden op energie.

Succes verhaal van Overijssel

In de periode van november 2011 tot omstreeks half mei 2013 zijn er bijna 1000 energiescans uitgevoerd bij de midden- en kleinbedrijf ondernemers in Overijssel. De scans zijn veel gewild omdat ze praktisch zijn en geven snel een inzicht in het energiegebruik van ondernemers en mogelijke maatregelen om dit gebruik te verlagen. En aangezien energiebesparing automatisch betekend dat er geld bespaart word, is dat iets wat ondernemers erg aanspreekt. Vanwege het succes in Overijssel is er hier besloten om de regeling voort te zetten tot eind 2013.

Drenthe

In de provincie Drenthe hadden zij van dit succes gehoord. Nu willen zij dus ook het succesverhaal van de provincie Overijssel overnemen. Aangezien er ook in de provincie Drenthe genoeg bespaard kan worden, willen de ondernemers en initiatief nemers uit Drenthe het project graag naar hun provincie halen. Met dank aan de besparing kan er straks weer een hoop geïnvesteerd worden, dit is goed voor de economie van de provincie, de bedrijven maar ook voor de algemene economie van ons land.